← terug

Omgeving Camping Holle Poarte

Camping de Holle Poarte, direct aan het strand nabij Makkum

De chalets bevinden zich op de camping de Holle Poarte, direct gelegen aan het IJsselmeer. De camping organiseert gedurende de zomermaanden allerlei activiteiten voor jong en oud en heeft alle voorzieningen die een ontspannen vakantie mogelijk maakt. Kijkt u hier voor een plattegrond van de camping.

Vanwege het ondiepe water is het strand een heerlijk speelparadijs voor kleine kinderen. In verband met de meestal aanlandige wind is het overigens vrij toegankelijke strand een van de meest populaire surfplekken van Nederland. U kunt er surfspullen huren en/of een kluis voor uw surfmateriaal en surflessen nemen.

Strand en boulevard hebben de sfeer van een badplaats aan de Middelandse zee en u kunt er naast zon en zee ook genieten van restaurantjes en winkeltjes!

Op onderstaande video`s wordt een mooi beeld weergegeven van camping de Holle Poarte, het strand, de jachthaven en het kanaal naar het nabij gelegen dorpje Makkum:

 

Jachthaven Marina Makkum

Heeft u een boot, dan kunt terecht In de nabij gelegen Jachthaven Marina Makkum.
De aanlegplaatsen zijn allen voorzien van water en electra aansluitingen. Het is een moderne en kindvriendelijke jachthaven met alle voorzieningen.

Omgeving Makkum

bg-contact

Omgeving Makkum

De camping ligt nabij het gezellige Makkum, een oude industrie- en handelsplaats. In het centrum van dit gezellige dorpje bevinden zich leuke winkeltjes en kunt u kiezen uit meerdere terassen en restaurants waar u heerlijk kunt eten.
In Makkum is het oudste bedrijf van Nederland gevestigd, Koninklijke Tichelaar waar men sinds 1584 het wereldberoemde Friese aardewerk maakt. Er worden dagelijks rondleidingen gegeven. In de omgeving kunt u bijvoorbeeld de vele leuke dorpjes en steden bezoeken of vanuit Harlingen met de boot een van de Friese eilanden.

Tips in de directe omgeving:

Cultuur & Musea:

Jopie Huisman Museum, Workum

In het Jopie Huisman Museum vindt u een expositie van de beroemde lokale schilder.

Aldfaers Erf

Museumroute Aldfaers Erf door de dorpen Allingawier, Exmorra, Ferwoude en Piaam. Lengte: ca. 25 km. U beleeft hoe de friese bevolking heeft geleefd en gewerkt.

Kazemattenmuseum, Kornwerderzand

In het kazemattenmuseum  bezoekt u een bunker, overgebleven uit de oorlog en ingericht zodat de bezoeker een indruk krijgt van die tijd.

Wat is er voor kinderen te doen in Friesland:

Sybrandy_s


Sybrandy`s Speelpark, Rijs

Een speelparadijs voor kinderen in de doelgroep van 3 tot 13 jaar. Sybrandy`s speelpark is gelegen nabij Oudemirdum in  Zuid-west Friesland temidden van de prachtige bossen van Gaasterland. Er is veel te beleven, zo`n 40 speelattracties, zowel binnen als buiten; Er zijn vele picnic gelegenheden en bij de cafetaria zijn snacks, broodjes, patat en ijs te verkrijgen.

Aquazoo, Leeuwarden

In de waterrijke dierenwereld van Aquazoo Friesland is veel te beleven! Ontmoet hier zeeberen, zeehonden, pinguïns, wallabies, flamingo’s, dwergotters, ocelotten, bevers en pelikanen en kom oog in oog te staan met ringstaartmaki’s en rode vari’s op het lemureneiland! Ook een speeltuin is aanwezig.

800px-Darica_Lemur_07209

Duinezathe

Duinenzathe, Appelscha

In het attractiepark Duinezathe kun je een dagje heerlijk genieten! Maak het compleet een lekkere pannekoek bij Pannekoekhuis de Oude Hof, te Appelscha!

 

Leuke steden in Friesland:

Sneek-waterpoort-1

Sneek

Het centrum van Sneek heeft een uitgebreid aanbod aan winkels

Harlingen_haven-ingang

Harlingen

Een oude havenstad, erg gezellig en dichtbij het centrum bevinden zich de havens op loopafstand.

vliehorsexpress 012

Vlieland & Terschelling

Vanuit Harlingen vertrekken de veerdiensten naar Vlieland en Terschelling. Kijkt u voor de tijden en tarieven op de site van Rederij Doeksen.

Lemmer

Lemmer

Leuke havenstad aan het IJsselmeer

Friesland

Boslward

Rondom 1615 werd het stadhuis van Boslward gebouwd, een van de Hanzesteden. Gezellig even winkelen en een terrasje pakken met appeltaart en slagroom hmmmm…!

← terug