← terug

Omgeving- Makkum, Friesland

Camping de Holle Poarte ligt aan het IJsselmeer, 1,5 km naast het oude vissersdorpje Makkum, gelegen in de Zuid-west hoek van Friesland.
Een sfeerfol dorpje aan de haven met leuke winkeltjes en een gezellig centrum waar u heerlijk kunt eten in de verschillende restaurantjes! 

Makkum by Drone


Wat is er zoal te doen in de omgeving?

Cultuur & Musea:

Jopie Huisman Museum, Workum

In het Jopie Huisman Museum vindt u een expositie van de beroemde lokale schilder.

Kazemattenmuseum, Kornwerderzand

In het kazemattenmuseum  bezoekt u een bunker, overgebleven uit de oorlog en ingericht zodat de bezoeker een indruk krijgt van die tijd.

Voor de kids in Friesland:

Sybrandy_s


Sybrandy`s Speelpark, Oudemirdum

Een speelparadijs voor kinderen in de doelgroep van 3 tot 13 jaar. Sybrandy`s speelpark is gelegen nabij Oudemirdum in  Zuid-west Friesland temidden van de prachtige bossen van Gaasterland. Er is veel te beleven, zo`n 40 speelattracties, zowel binnen als buiten; Er zijn vele picnic gelegenheden en een cafetaria met terras direct aan het IJsselmeer waar u even heerlijk bij kunt komen!

Aquazoo, Leeuwarden

In de waterrijke dierenwereld van Aquazoo Friesland is veel te beleven! Ontmoet hier zeeberen, zeehonden, pinguïns, wallabies, flamingo’s, dwergotters, ocelotten, bevers en pelikanen en kom oog in oog te staan met ringstaartmaki’s en rode vari’s op het lemureneiland! Ook een speeltuin is aanwezig.

800px-Darica_Lemur_07209

Duinezathe

Duinenzathe, Appelscha

In het attractiepark Duinezathe kun je een dagje heerlijk genieten! Maak het compleet een lekkere pannekoek bij Pannekoekhuis de Oude Hof, te Appelscha!

 

Leuke steden in Friesland:

Sneek-waterpoort-1

Sneek

Het centrum van Sneek heeft een uitgebreid aanbod aan winkels

Harlingen_haven-ingang

Harlingen

Een oude havenstad, erg gezellig en dichtbij het centrum bevinden zich de havens op loopafstand.

vliehorsexpress 012

Vlieland & Terschelling

Vanuit Harlingen vertrekken de veerdiensten naar Vlieland en Terschelling. Kijkt u voor de tijden en tarieven op de site van Rederij Doeksen.

Lemmer

Lemmer

Leuke havenstad aan het IJsselmeer

Friesland

Boslward

Rondom 1615 werd het stadhuis van Boslward gebouwd, een van de Hanzesteden. Gezellig even winkelen en een terrasje pakken met appeltaart en slagroom hmmmm…!

← terug